Kemijärven seurakunta

Kemijärven seurakunta halusi varmistua induktiosilmukoiden toimivuudesta kuulolaitteen käyttäjien yhdenvertaisen palvelun mahdollistamiseksi

Ennen Qlu-kartoitusta Kemijärven seurakunnan henkilöstö ei tiennyt tarkalleen, missä ja miten induktiosilmukka toimii tai kuuluu. Qlu laatukartoitti Kemijärven kirkon kirkkosalin, Seurakuntatalon Seurakuntasalin ja Rippikoulusalin induktiosilmukkajärjestelmien kuuluvuuden. Qlu-kartoituksessa signaalin laatu mitattiin kuuntelutilasta ja tilasta laadittiin mittaustuloksiin perustuva kuuluvuuskartta. Qlu-kartoitusten yhteydessä tehtiin myös laitepäivitykset, joiden avulla kuuluvuutta saatiin heti parannettua. Lopuksi tilojen kuulemisolosuhteet tehtiin näkyväksi niin henkilökunnalle kuin seurakunnan tiloissa vieraileville kuulolaitteen käyttäjille kuuluvuuskarttojen avulla.

Seurakuntatalon kuuluvuuskarttoihin voit tutustua osoitteessa: Kemijärven seurakuntatalo: Seurakuntasali - Qlu Oy ja kirkkosalin kuuluvuuskarttaan osoitteessa: Kemijärven kirkko: Kirkkosali - Qlu Oy

"Tulokset olivat valaisevia; olimme eläneet osittain luulojen varassa. Kartoituksen yhteydessä saimme laitepäivityksillä kuuluvuuden paljon tasalaatuisemmaksi ja häiriöttömämmäksi. Kartoituksen yhteydessä saimme myös asiantuntevat ehdotukset, millaisilla pienillä muutoksilla induktiokuuluvuutta ja myös akustista äänentoistoa voitaisiin entisestään parantaa."
Tapio Hintikka, Kemijärven seurakunnan talouspäällikkö

Oxford Cathedral

Oxford Cathedral

Oxfordin tuomiokirkko (engl. Christ Church Cathedral) toimii Oxfordin yliopistoon kuuluvan Christ Churchin collegen kappelina Englannissa. Tarkkaavaiset muistavat kirkon Harry Potter elokuvien kohtauksista. Kirkon kirkkolaiva kartoitettiin vuonna 2019 yhteistyössä Qlu:n englantilaisen kumppanin CE Electronicsin kanssa. Kirkon silmukkajärjestelmä oli toimintakuntoinen ennen kartoitusta, mutta silmukan kuuluvuus oli heikko. Kartoituksen aluksi silmukka säädettiin ja kuuluvuus saatiin suurelta osin erinomaiseksi. Ongelmaksi muodostui vanhan vahvistimen ylikuumeneminen, mutta siitäkin päästiin eroon imuroimalla pölyt pois vahvistimen sisältä. Job well done! 

Tempeliaukion kirkko - Helsinki

Qlu:n kumppani Studiotec uusi Temppeliaukion kirkon induktiosilmukkavahvistimen ja Qlu-kartoitti kirkkosalin vuonna 2018.

Kirkkosalin induktiosilmukka kuuluu erinomaisesti salin keskiosassa, mutta kuuntelua häiritsee salin valaisimista aiheutuva 50Hz häiriö. Kuulolaitteiden käyttäjien kannattaa käyttää kuulolaitteen matalien taajuuksien suodatusta, jos kuulolaitteesta löytyy se mahdollisuus.

Temppeliaukion kirkon induktiosilmukan kuuluvuuskartta. Katso yksityiskohdat Temppeliaukion kirkko Kuulokuvissa!