Induktiosilmukka on tärkein kokoontumistiloissa käytettävä apuvälinen kuulolaitteen käyttäjille. Se on äänensiirtojärjestelmä, jolla ääni siirretään äänentoistojärjestelmästä suoraan kuulijan kuulolaitteeseen sähkömagneettisen kentän avulla. Induktiosilmukka on ainut standardoitu äänensiirtojärjestelmä ja se ei tarvitse kuulolaitteeseen mitään lisälaitteita. Muita äänensiirtojärjestelmiä ovat mm. IR-, FM-, Bluetooth ja WiFi järjestelmät. Jokainen näistä järjestelmistä vaatii lisälaitteen toimiakseen (vastaanotin, älypuhelin jne.). Bluetooth ja WiFi järjestelmien ongelma lisäksi viive (latensi), joka vaikeuttaa huulionlukua.

Monella kuulolaitevalmistajalla on kotikäyttöön soveltuvia äänensiirtojärjestelmiä, jotka toimivat hienosti oman kuulolaitteen kanssa. Niiden avulla voidaan siirtää esimerkiksi television, radion tai vaikkapa ovikellon ääni suoraan kuulolaitteeseen. 

Henkilökohtaiseen käyttöön löytyy mikrofonijärjestelmiä, jotka auttavat kahden keskisessä keskustelussa hankalissa kuulemisolosuhteissa.

Lisätietoja löydät oikealla olevan valikon linkeistä.