Uutiset

QLU kansainvälisen induktiosilmukkajärjestön jäseneksi

Julkaistu 17.01.2018

QLU kansainvälisen induktiosilmukkajärjestön jäseneksi

Qlu Oy liittyi joulukuussa 2017 asiantuntijajäseneksi International Hearing Loop Manufacturers Association (IHLMA) toimialajärjestöön. Järjestön jäseninä on johtavia induktiosilmukkajärjestelmien valmistajia sekä asiantuntijaorganisaatioita, jotka edistävät kuuloesteettömien kokoontumis- ja palvelutilojen toteuttamista induktiosilmukkajärjestelmien avulla. Jäsenet ovat sitoutuneet toiminnassaan tuomaan aidosti hyötyä kuulolaitteen käyttäjille.

Lue lisää

Julkaistu 09.01.2018

Arinasta esteettömyyden edelläkävijä

Kuulolaite helpottaa huonokuuloisen kommunikointia. Kuitenkin, samalla kun laite vahvistaa keskustelukumppanin ääntä, se vahvistaa myös ympäristön taustamelua. Asiointi kaupassa voi osoittautua ongelmalliseksi: kassajonossa karkkipussia kinuava lapsi, omia asioitaan kovaan ääneen kännykällä hoitava shoppailija tai koneiden hurina häiritsevät niin, ettei asiakaspalveluhenkilön puhe erotu. Kuuloesteettömyys on tärkeä osa ympäristön esteettömyyttä, aivan kuten luiska tai hissi liikuntaesteiselle.

Lue lisää

Julkaistu 08.01.2018

Uudessa RT-kortissa kattava tieto induktiosilmukoista

”Induktiosilmukka kuulovammaisten apuvälineenä” RT-kortti on julkaistu 14.11.2017. Kortissa on ohjeistus induktiosilmukkajärjestelmästä ja sen suunnittelusta, asennuksesta, merkitsemisestä, lopputarkastuksesta sekä käytöstä ja ylläpidosta.

Lue lisää

Yhteistyössä Kuuloliitto

Tee ehdotus julkisen tilan kartoituksesta

Ehdota kartoitusta

Haluatko tehdä yhteistyötä kanssamme?

Ota yhteyttä!