Qlu on laatukartoittanut yli 400 tilan äänensiirtojärjestelmät Suomessa, Ruotsissa ja Iso-Britanniassa. Suurin osa kartoitetuista kohteista käyttävät äänensiirtona induktiosilmukkaa, mutta mukana on myös IR- ja RF-järjestelmien kartoituksia. Tilojen koko vaihtelee yli tuhannen hengen katsomoista muutaman hengen neuvotteluhuoneisiin ja palvelupisteisiin.  Kohteita ovat mm. oppilaitokset, teatterit, kirkot, konserttisalit, auditoriot, neuvotteluhuoneet, elokuvateatterit, metro- ja linja-autoasemat ja museot. Oikealla olevasta valikosta pääset tutustumaan kohteisiin tarkemmin.

Induktiosilmukkajärjestelmä on Kuuloliiton, kansainvälisten kuulojärjestöjen ja Ympäristöministeriön suosittelema ensisijainen äänensiirtojärjestelmä. Kuulolaitteen käyttäjät pitävät sitä ylivoimaisesti parhaana äänensiirtoratkaisuna sen helppouden, äänen laadun ja käytettävyyden kannalta. Lähtökohtana voidaan siis pitää sitä, että kokoontumistilassa tulee olla induktiosilmukkajärjestelmä. 

IR- ja FM järjestelmät soveltuvat parhaiten kohteisiin, joissa tarvitaan tukea usealle kielelle (simultaanitulkkaus) tai luottamuksellisuusvaatimukset ovat erittäin tiukat. Uudet WiFi ja Bluetooth järjestelmät kehittyvät koko ajan, mutta toistaiseksi niiden äänensiirtoon aiheuttama viive on liian suuri kuulolaittekäyttöön. Puhujan huulio liikkuu eri tahdissa kuulolaitteesta tulevan äänen kanssa viiveen takia, mikä on vaikeasti huonokuuloisten kannalta erittäin vaikea asia. Lisäksi uudet teknologiat vaativat älypuhelimen käyttöä.

Asiantuntijat palveluksessanne

Qlu Oy on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa markkinoille palveluita ja ratkaisuja, jotka auttavat huonokuuloisia henkilöitä toimimaan yhteiskunnassa yhdenvertaisina normaalikuuloisten kanssa. Palvelumme auttaa yhteiskuntaa täyttämään YK yleissopimuksessa vammaisten oikeuksista määritellyt esteettömyyden ja saavutettavuuden vaatimukset huonokuuloisten osalta. Autamme tarjoamaan kuulolaitteiden käyttäjille yhdenvertaiset kuulemisolosuhteet ja palvelutason julkisissa tiloissa. Kartoitamme yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa julkisten tilojen induktiosilmukoiden toiminnan, ohjeistamme mahdollisesti tarvittavissa korjaustoimenpiteissä ja julkaisemme tilojen kuuluvuuskartat kaikkien nähtäville Web-portaalissamme.
Ota yhteyttä info at qlu.fi, puhelin 050 512 7912

Pia Laakso

Pia Laakso

Myyntipäällikkö

+358 40 550 4885

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/pia-laakso-7b9913a/

Antti Nevalainen

Antti Nevalainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358404841624

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.linkedin.com/in/nevalainen

Mikko Haho

Mikko Haho

Kokemusasiantuntija, yrittäjä

+358 50 518 3410

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/mikko-haho-29956854/