RT-kortissa kattava tieto induktiosilmukoista

”Induktiosilmukka kuulovammaisten apuvälineenä” RT-kortti on julkaistu 14.11.2017. Kortissa on ohjeistus induktiosilmukkajärjestelmästä ja sen suunnittelusta, asennuksesta, merkitsemisestä, lopputarkastuksesta sekä käytöstä ja ylläpidosta. RT-kortissa on tiivistetty modernien induktiosilmukkajärjestelmien toteutukseen vaadittava ajantasainen tekninen perustieto.

 

Yhdenvertaisuuslaki edellyttää tilojen ja palveluiden yhdenvertaista saavutettavuutta. Suomen säädöskokoelman 241/2017 Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä mukaan: "Jos katsomossa, auditoriossa, juhla-, kokous- tai ravintolasalissa, opetustilassa tai muussa vastaavassa kokoontumistilassa tai yleisön palvelutilassa on äänentoistojärjestelmä, siinä on oltava induktiosilmukka tai muu vastaava äänensiirtojärjestelmä." Kortissa esitellyt modernit silmukkaratkaisut parantavat kuuloesteettömyyttä merkittävästi. Induktiosilmukka on kansainvälisten kuulojärjestöjen suosittelema äänensiirtomenetelmä ( IFHOH Washington declaration ).

 

RT-kortin suunnittelussa oli mukana eri alojen ammattilaisia

 

Oikein toteutettu standardinmukainen induktiosilmukka mahdollistaa huonokuuloisten yhdenvertaisen osallistumisen tilaisuuksiin. Koska induktiosilmukan suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitava useita seikkoja arkkitehtuurista sähkösuunnitteluun, on RT-kortin ohjeet laatinut moniammatillinen asiantuntijatyöryhmä:

 

Timo Tuominen, toiminnanjohtaja, AVITA ry

Jukka Rasa, arkkitehti, Kuuloliitto ry

Hannu Mattila, suunnittelija, Studiotec Oy

Juha Nikula, DI, Qlu Oy

Kimmo Arenius, tekninen asiantuntija, Sähköinfo Oy

Jukka Korhonen, suunnittelupäällikkö, Sweco Oy

Harri Kuovi, teleinsinööri, Helsingin kaupunki

Seppo K. Niiranen, arkkitehti, Rakennustieto Oy, sihteeri

 

Hanki RT-kortti Rakennustieto Oy:ltä, tästä

Yhteistyössä Kuuloliitto

Tee ehdotus julkisen tilan kartoituksesta

Ehdota kartoitusta

Haluatko tehdä yhteistyötä kanssamme?

Ota yhteyttä!